Украйна няма време да чака. Свободата не можеда чака. Когато тиранията

...
Украйна няма време да чака. Свободата не можеда чака. Когато тиранията
Коментари Харесай

Зеленски призова за незабавно ембарго върху вноса руски петрол

" Украйна няма време да чака. Свободата не можеда чака. Когато тиранията нападне нападателно всичко, което поддържа мира в Европа, неотложно би трябвало да бъдат подхванати дейности " - това споделя украинският президент Володимир Зеленски в последното си публично изказване. 

Според него идващото деяние, което " всички демокрации и целият цивилизован свят " би трябвало да предприемат е да бъде въведено ембарго върху вноса на съветски нефт:

" Тогава Русия ще усети глобите. Това ще бъде мотив, който да ги накара да търсят мир и да прекратят безцелното принуждение, " твърди президентът на отбраняващата се страна.

" Петролът е един от двата източника на самочувствие за Русия, на тяхното възприятие за безотговорност, " продължава изявлението си той, като показва, че е нужно и постепенно преустановяване на вноса на природен газ. 

Миналата седмица страните-членки на Европейски Съюз утвърдиха петият пакет със наказания, в който влиза. 

В четвъртък Европейският парламент одобри резолюция, с която приканва за спомагателни наказателни ограничения, в това число " неотложно цялостно ембарго върху вноса на петрол, въглища, нуклеарно гориво и газ с генезис от Русия ". Евродепутатите изискват дейностите против Беларус да бъдат равностойни, " с цел да се отстранен всички пропуски, позволяващи на Путин да употребява помощта на Лукашенко, с цел да заобиколи глобите. "

Зеленски предизвести, че въпреки опасността над столицата да е спаднала, в източните региони на страната тя се повишава: " Ще бъде тежка борба, имаме вяра в успеха си. Готови сме по едно и също време да се сражаваме и да търсим дипломатични пътища за преустановяване на войната. "  

В днешния си отчет Генералният щаб на военните сили на Украйна оповестява, че страната е отблъснала осем съветски офанзиви в регионите Донецк и Луганск. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР